top of page

Paella med breiflabb og skalldyr

Prep Tid:

20 minutter

Koketid:

30-40 minutter

Serves:

4 Porsjoner

Nivå:

Middels

Om denne oppskriften

Selskap i helgen? Da passer denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker i en paella utmerket. Et spansk festmåltid i all sin prakt.

Ingredienser

  • 400 gram breiflabbfilet

  • 20 stk blåskjell

  • 8 stk kamskjell

  • 100 greker, uten skall

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss kruspersille, frisk

  • 1 stk paprika, rød

  • 1 stk tomat

  • 4 ss olivenolje

  • 3 desiliter ris, langkornet

  • 6 desiliter vann

  • 100 gram bønner, grønne

  • 100 gram erter, fryst

  • 1 ts paprikapulver

  • 1 klypesafran

  • 2 ts salt

  • 1 ts pepper


Server med

  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  • Skjær breiflabb i terninger. 

  • Finhakk løk, hvitløk og persille.

  • Skjær paprika i strimler og tomat i terninger. 

  • Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.

  • Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter. 

  • Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter. Spe på med mer vann om nødvendig.

  • Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter.

  • Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden.

  • Vend forsiktig inn rekene rett før servering.


Server paella med sitronbåter.


 

Kilde: Godfisk.no

bottom of page