top of page

Poke bowl med laks og reker

Prep Tid:

20 minutter

Koketid:

20 minutter

Serves:

4 porsjoner

Nivå:

Lett

Om denne oppskriften

Poke bowl med laks og reker er en rett som du garantert kommer til å bli hektet på. I tillegg er det sunt, godt og enkelt å lage til middag!

Ingredienser

  • 300 gram laksefilet, uten skinn og bein

  • 200 gram reker, uten skall

  • 4 porsjoner ris


Saus

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss sesamolje

  • 2 ss sesamfrø, sort

  • 0,5 ss chilisaus


Grønnsaker

  • 2 stk advokado

  • 2 stk mango

  • 1 agurk

  • 1 granateple

  • 1 vårløk, strimlet

  • 1 stk lime

  • korriander, fisk

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter instruksjonene på pakken.



  • Kutt laksen i små terninger.



  • Bland sammen soyasaus, sesamolje, sesamfrø



  • Om du har kjøpt reker med skall, pill rekene.



  • Kutt mango og agurk i terninger, og avokadoen i skiver.



  • Rens granateplet og ta ut frøene.



  • Kutt vårløken i strimler.



  • Legg risen nederst i en bolle. Topp med grønnsaker,


  • Server med en limebåt og soyasaus til.


 

Tips: Poke bowls er en ypperlig måte å bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Her kan du lage din egen variant med dine favoritt-grønnsaker, og variere i det uendelige med ulike typer sjømat.


Kilde: Godfisk.no

bottom of page